Химнът на комунистическата съпротива в Италия преди 75 години днес

...
 Химнът на комунистическата съпротива в Италия преди 75 години днес
Коментари Харесай

„Бела чао“ кънти в цяла Италия

 

Химнът на комунистическата опозиция в Италия преди 75 години през днешния ден звуча от балконите на цяла Италия, до момента в който хората отбелязваха годишнината от края на немската окупация - 25 април 1945 година.

Уличните шествия, които ветераните от войната вършат всяка година, в този момент няма по какъв начин да се осъществят поради карантината. Затова възрастните хора взеха решение да отбележат годишнината у дома, запяха в 15 часа локално време, а младите подеха песента, изиграла съществена роля в освобождението на страната от нацизма, предава Асошиейтед прес. Наскоро пуснаха кавърверсия на песента.

Фотографи на организацията снимаха 15 някогашни партизани на балконите и прозорците им в няколко италиански града. Двама от са се окичили с ордените си, а някои са увили италианското знаме към вратовете си.

 92-годишният Родолфо Лаи, който на 15 години убива немски парашутист с граната, с цел да отбрани бягащ италиански офицер, изрази страдание за анулирането на шествията. " Никога не бихме си показали, че 75 години след съпротивата против един забележим зложелател, през днешния ден ще се съпротивяваме на незабележим зложелател ", сподели Лаи от жилището си в Рим, имайки поради новия ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР